Stil

At indrette dit kontor er meget mere end blot at sørge for, at det ser pænt og nydeligt ud. Skønhed er jo en meget individuel ting og derfor handler det om at du skal finde din unikke stil frem, når du indretter dit professionelle kontor. Når det drejer sig om dit kontor, ser det altid godt ud, når du kan ramme den perfekte harmoni mellem farver, møbler, dekorative sager og belysning. Målet er at designe et rum, hvor du skaber et behageligt miljø, som gør det lettere for teamet at fokusere og være produktive, samtidig med at man har en følelse af simplicitet. Hvis der sker for meget rent visuelt, kan det være en distrahering og være med til at ødelægge fokusset og koncentrationen. Vores ønske med denne artikel, er at vise dig de hurtigste og mest innovative måder hvorpå du kan opnå en god balance, bedre harmoni i arbejdsmiljøet og en højere produktivitet, uden at spilde for meget af din tid og energi.

Planlæg din styling på forhånd

Før du beslutter dig for at gå ind i selve renoveringen af dit kontorlokale, er det vigtigt at identificere, hvad der enkeltvis vil fungere for dit arbejdsmiljø på kontoret. At vælge en bestemt stil, bare fordi den er populær, eller bare fordi alle bruger den, er klart ikke den bedste måde at afgøre på, hvad der skal indgå i din indretning på arbejdspladsen. For at planlægge smart, bør du observere og analysere dit teams dynamik og se hvordan det fungerer lige pt.

  • Hvad er dine medarbejderes adfærd?
  • Er de mere dynamiske eller statiske?
  • Foretrækker de et mere roligt miljø, eller nyder de en mere udadvendt indstilling?
  • Er der nogle der er mere introverte og andre der er mere ekstroverte?

Disse er meget vigtige spørsmål, som du skal overveje, skrive ned og finde svaret på. Eventuelt ved at interviewe personerne enkeltvis også, for at finde ud af hvordan de føler de arbejder bedst. Det du også skal have i tankerne er hvordan du vil indrette dit kontor, ud fra virksomhedens kultur og vision. Det betyder, at du skal inddrage din virksomheds værdier i indretningen. Husk på, at forskellige teams i virksomheden har brug for forskellige typer af rum baseret på den adfærd, de udviser. Nogle teams har brug for mere rolige omgivelser, mens andre har brug for konstant at blive stimuleret, med høj energi og være omgivet af mennesker, idéer og andre teammedlemmer. På baggrund af disse observationer, vil du have et meget klarere billede af, hvordan dit idéelle kontor skal se ud.

Vælg de rigtige kontormøbler

Når du har besluttet dig for, hvordan dit kontor skal se ud, er det næste skridt naturligvis, at indrette det med de rigtige kontormøbler. For at få mest muligt ud af indretningen bør du planlægge forskellige muligheder for siddepladser og skriveborde. Taburetter, ergonomiske stole, justerbare stående skriveborde, fatboys og caféborde er blot nogle muligheder, som du kan benytte i dit nye kontor. Hvis du giver dit team mulighed for at arbejde i forskellige stillinger og ændre dem i løbet af dagen, vil det gøre dem mere produktive, gladere, sundere og mere kreative.

Naturligt lys er prikken over i’et

Du skal sørge for, at dit kontor får så meget naturligt lys ind, som overhovedet muligt. Den menneskelige krop reagerer generelt bedre på at have naturligt lys i sit arbejdsmiljø, hvilket øger humøret og produktiviteten dagligt. Der er et par måder at gribe dette an på og få den perfekte belysning til dit rum. Kontorer hvor man ikke får naturligt sollys ind, har ofte en dårligere koncentrationsevne, dårligere humør og lavere produktivitet.

At bringe det naturlige lys ind, er en fantastisk måde at opnå gode resultater på. Et større vindue, der giver dig mulighed for at kigge udad, vil bringe det naturlige lys ind og få teamet til at føle sig bedre tilpas, da de ikke vil føle, at de arbejder i et lukket og isoleret rum. Udover det er der flere kreative måder at bringe naturen ind i dit rum for at få det til at skille sig ud og se unikt ud. Få et par indendørs planter og skriveborde af eksempelvis genbrugstræ for at bringe de naturlige elementer, helt ind på kontoret.

Kontorindretning 101

Møblerne er på plads og det naturlige lys åbner kontoret op og atmosfæren bliver bedre og bedre, genbrugstræet og de andre elementer fra naturen er tilføjet til arbejdsmiljøet. Så hvad er det næste skridt? Det næste er at sætte disse elementer sammen med noget varieret tilbehør og dekorationer.

Ved at inddrage levende farver i dine lofter, gulve og møbler vil du sætte gang i dit teams kreativitet og øge energien i rummet. Hvis du beslutter dig for at indrette forskellige områder efter et unikt farveskema, er vores råd at sikre, at det primært består af lyse farver. Ligeledes vil det hjælpe, hvis du forsøger at indrette dit rum med forskellige materialer, gerne naturlige materialer. For at undgå at dit team stirrer på kedelig og intetsigende plastik eller beton hele dagen, skal du gå i retning af materialer som råt træ eller blødt tekstureret gips for at stimulere sanserne og fremkalde produktivitet og velvære hos alle i kontormiljøet i løbet af dagen.

En fremragende måde at holde dine medarbejdere i godt humør og glade hele året rundt er at ændre dit kontorlandskab, efter årstiden. Med andre ord ændrer du tingene en smule med jævne mellemrum, dette sørger også for at holde forandringen i gang, hvilket er sundt for hjernen. Du kan også eksempelvis lave temaer som halloween, juletema og lign. Når det er tid til dette, for at løfte humøret endnu mere.

Indret dit loungeområde

Loungeområdet er en vigtig del af ethvert kontor. Det giver en behagelig og afslappet atmosfære, hvor medarbejderne får inspiration, deler idéer og slapper af, mens de arbejder på et bestemt projekt. Ideelt set vil det være bedst at placere loungeområdet, tæt på eller som en del af dit kontors hovedindgang. Når en samarbejdspartner eller en potentiel medarbejder kommer ind, vil de hurtigt opsnappe virksomhedens værdi og atmosfære.

Når det kommer til udsmykningen, anbefaler vi dig at finde interessante geometriske former, figurer, bordlamper og andet æstetisk tilbehør, der repræsenterer din virksomhed bedst. Forskellige virksomheder har forskellige stiltyper. Nogle elsker at sætte en loungestol og en stor sofa i deres loungeområde, mens andre gør det til et mere skørt og kreativt spilhjørne med attraktive dovne tasker og noget unikt kunst på væggene. Uanset hvad du beslutter dig for, bør du gøre dit absolut bedste for at få dit loungeområde til at føles indbydende og afslappende.

40% RABAT
2499 kr
1899 kr
1199 kr