Stil

De fleste af os har oplevet et smukt, minimalisitsk hjem, som virker indbydende og æstetisk. I denne artikel vil vi tage et kig på, hvordan du kan få en lignende stil, men på din egen unikke måde. Skandinavisk minimalisme har etableret sig som en af de mest dominerende moderne indretningsstile. Den har nemlig det hele. Dens karakteristika er:

  • Et eksklusivt og indbydende look
  • Minimalistisk
  • Æstetisk

Kort sagt kan man sige, at skandinavisk design er en af de mest afbalancerede. Balancen som den skandinaviske stil bringer, kommer typisk i form af de forholdsvist neutrale farver, som ofte giver en indre ro, balance og kan være med til at bringe en følelse af lykke og stilhed. Hvis møblerne er positioneret godt, kan man hurtigt skabe et yderst velfungerende rum, hvor man får en følelse af åbenhed, tryghed og en følelse af velvære. Det er præcis noget af det, som skandinavisk design virkelig formår at levere.

Vi har samlet nogle vigtige tips, som du kan bruge til at style din stue som en professionel indretningsarkitekt.

Få styr på strukturen

Inden du begynder at indrette din stue, anbefaler vi, at du først skriver ned, hvordan stuen typisk bliver anvendt.

  • Har du ofte gæster?
  • Bruger du det meste af din tid på at se Netflix, eller sidder du mere og læser et magasin?
  • Har du kæledyr eller små børn?

Svarene på disse spørgsmål, vil give dig en masse klarhed og et bedre overblik over, hvordan du skal indrette din stue. Du vil få et indblik i, hvor meget plads du har brug for, hvor du skal placere dine møbler, og hvordan den overordnede æstetik skal se ud.

Skab en rummelig stue

Når du forsøger at få din stue til at se større ud, er der et par super smarte tips, som du nemt kan anvende. Et, som du altid bør have i tankerne, er minimalisme. Det betyder, at du skal holde det enkelt, super enkelt. Du har ikke brug for komplicerede former og masser af forskellige møbler placeret ved siden af hinanden. Når det kommer til forskellige indretningsstykker, er flotte planter der trives indendørs, en perfekt løsning. Det betyder ikke, at du ikke kan placere anderledes møbler, som du godt kan lide i stuen, bare sørg for at der ikke er for mange af dem, så det bliver rodet og skaber en stilforvirring.

Et andet godt tip som du kan bruge, er at placere nogle spejle på væggen. Refleksioner af rum og lys skaber en følelse af et større rum, men er også en god og anderledes form for æstetik at have i dit hjem. Hvis du kombinerer dette med hvide vægge og en simpel skandinavisk møbelstil, vil din indretning blive mere åben og rummelig. Samtidig vil det også give liv til den lækre æstetik, som du forsøger at skabe.

Et sidste råd for at øge den rummelige følelse, er at sørge for at placere dine møbler længere væk fra væggene for at få det til at føles mere stort og åbent.

Et minimum bør være et sted omkring 35 cm., mellem væggene og dine møbler, men du kan altid justere det, som du synes det ser bedst ud.

Opnå balance

Et af de vigtigste indretningstips, især når du ønsker at opnå balance, er at tilføje kontrast til din stue. En fin tilgang, er at kombinere sort og hvidt, så hvis du er løbet tør for kreative idéer, kan dette være et godt alternativ, som du aldrig kan gå galt i byen med. Du kan dog anvende dette eksempel på flere forskellige måder, som at kombinere glatte og ru overflader eller forsøge at passe forskellige mønstre som geometriske og ensfarvede mønstre.

En god måde at skabe harmoni i dit rum på, kan også være at tilføje nogle flotte dimsedutter, der vil tilføje karakter til den skandinaviske stils enkle natur. Uanset om du går efter en flot plante, en figur med en attraktiv form eller et lille billede, skal du sørge for at placere dem på steder, hvor interiøret ser lidt kedeligt ud. At tilføje mere farve, karakter og hvidt rum kan være den bedste måde at undgå den neutrale palet, som nogle gange kan forekomme i hjem med skandinavisk stil.

Udnyt dine vægge smart

Når det kommer til at dekorere dine vægge, er kreativitet alt. Hvis du er en person, der kan lide billeder, er vores anbefaling klart, at prøve at lave en gallerivæg. Det er nemlig en af de bedste måder at udtrykke dig selv autentisk og vise din interesse gennem kunst. Det behøver ikke at være malerier fra andre kunstnere, det kan også være dine egne fotografier eller egne malerier. Du kan også prøve at lave en dekorationsvæg, hvor du kan male forskellige dekorative mønstre eller motiver, eksperimenter eventuelt med forskellige maleteknikker, der findes tonsvis derude.

Du kan også hænge nogle spejle op, eller installere nogle hylder, som kan være med til at give dine vægge, en helt ny stemning, men det bedste råd vi kan give dig, er at udtrykke dig selv uhæmmet. Prøv at bring din personlighed frem og vis dine venner og familie, hvad det er der definerer din karakter. Det kan aldrig gå helt galt, så længe du er dig selv.

Kombiner bord og træstol

Mens et lækkert bord er med til at give en eksklusiv følelse af prestige og fantastisk kvalitet, skaber en træstol den komfort og sikkerhed du har brug for, når du skal spise eller have det sjovt med din familie og venner. Hvad angår den ekstra dekoration, anbefaler vi, at du pynter med en plante eller noget andet dekorativt, som er lige dig. Undgå at overdrive, da skandinavisk stil jo som tidligere nævnt, handler om minimalisme og simplicitet.

Hvis du er i tvivl om farven, materialet eller dit spisebordssæt generelt, så besøg vores hjemmeside og find det skandinaviske spisebord, som du bedst kan lide. Udover forskellige muligheder, finder du også produktbeskrivelser, en FQ og billeder af skandinavisk indretning. Vi håber, at det kan give dig lidt inspiration og lyst til at indrette dit eget hjem!

Sæt gang i belysningen

Mængden af solstråler, der vil ramme din stue, afhænger selvfølgelig, af placeringen af dine vinduer. Sørg for, at du placerer dine møbler tæt på vinduerne, så de bliver lyst godt op. Derudover, er det også en god idé at male dine vægge i lyse farver. Her går hvide, gule, lysegrå eller lyseblå farver godt, hvis du vil gøre rummet mere lyst og skandinavisk æstetisk.

40% RABAT
2499 kr
1899 kr
1199 kr