Stil

Har du nogensinde været hjemme hos nogen og blevet overrasket over, hvor stilrent, minimalistisk og elegant deres indretning var? Flere og flere mennesker får en stilren indretningsstil, dog betyder det ikke at de nødvendigvis har flere penge end gennemsnittet, blot at de forstår sig på at designe rigtigt, oftest vha. Af skandinavisk design, som jo har et meget eksklusivt look.

I denne artikel, vil vi gerne se på de forskellige fordele, som skandinavisk indretning har i forhold til andre indretningsstile. Vi vil også kigge på hvorfor lige skandinavisk design, begyndte at vokse så hurtigt i det 21. århundrede. Skandinavisk design, som er defineret af minimalisme, har sine unikke karakteristika, der er anerkendt over hele verden, udover det har stilen også en lang historie, som er med til at forstærke charmen og interessen for denne designstil. Så hvis du er klar til at lære mere om skandinavisk design og hvorfor du burde indrette med denne stil, så læs med her!

Hvad er historien bag skandinavisk design?

Det hele startede i begyndelsen af 1930’erne, da dadaisme og funktionalisme var europas mest dominerende kunstbevægelser, som begge hørte under den æstetiske innovative æra af Avant-garde bevægelsen. Selvom ordet “skandinavisk design” først blev brugt i årene mellem 1954 og 1957, for næsten et århundrede siden, kunne du have set flere udstillinger i Stockholm, der viste de samme æstetiske karakteristika, som man kan se i dag, i moderne skandinavisk og nordisk design.

Efter Anden Verdenskrig i 1945 begyndte folk at få et større behov for møbler som var lækre, men var til at betale for middelklassen. Det var netop på det tidspunkt, at den nordiske stil fik chancen for at skinne igennem og præsentere sig for hele verden i al sin pragt. Eksklusive og luksuriøse rokoko-designs blev pludseligt erstattet af enkelhed, minimalisme, rene linjer og en nordisk klima inspireret æstetik, der bragte noget helt nyt på bordet. Dog kom der også et mindre tilbagefald af den skandinaviske designstil mellem 1980’erne og 1990’erne. Bevægelsen kom hurtigt på fode igen derefter, takket være opblomstringen af en retro moderne kult, der var fascineret af den fortid, der næsten lige havde været aktuel.

Det store popularitetsboom kom i begyndelsen af 10’erne, med den massive og hastige udvikling af de sociale medier. I den periode begyndte så mange forskellige skandinaviske bloggere, at poste billeder og videoer af deres hjem, primært på Facebook og Instagram. Som tiden gik og flere mennesker fik øjnene op for stilen, blev populariteten pludselig så stor, at der blev skabt tusindevis af virksomheder som solgte skandinavisk design, hvor der sjældent var mangel på kunder. Siden da har det kun været et voksende marked og er klart en af mest dominerende indretningsstile i verden i dag.

Et helt unik indretningsstil

Alle som er inde i verdenen af design og indretning, ved at skandinavisk design er yderst unik og at stilen har noget at byde på, til stortset alle boliger. Stilens unikke, men enkle karakter, som er inspireret af minimalisme og det nordiske klima, er grunden til, at denne stil får så meget opmærksomhed. Vi har i mange år førhen, haft meget detaljerede møbler og indretningsstile, som vi har haft så stor overflod af, at det til sidst er begyndt at se rodet ud. Skandinavisk design har fungeret som en slags oprydning i alle de gamle stilarter, så på den måde, repræsenterer skandinavisk design en ny begyndelse og fungerer som et startpunkt, for mange nye stilarter, som de kan bygge videre på.

Skandinavisk design tager sin inspiration direkte fra naturen og bringer en helt ny definition af eksklusivitet og klasse til ethvert moderne hjem. I løbet af de lange mørke dage, som der jo er i skandinavien, hvor dagslyset er reduceret til et minimum, bliver indretningen et fokuspunkt og centrum for vores opmærksomhed. Det er en af hovedårsagerne til, at skandinaviske møbler skaber flotte rum, fordi stilarten forstår sig på at skille sig ud og skabe rummelige, lyse og funktionelle rum, hvilket gør hele stemningen mere forfriskende, selv når det er mørkt udenfor. Hvis du har været på udkig efter en måde hvorpå, du kan give dit hjem et frisk pust, kan en ny indretning med skandinavisk design, være en super god idé, hvis du går op i din boligs udseende og atmosfære.

Møbler som er til at betale

Ikke nok med at skandinavisk design, virkelig formår at leve op til en høj æstetisk klasse, så er skandinavisk design også super billig og til at betale for de fleste. Der findes et hav af producenter i dag, som laver udelukkende skandinavisk design, derfor er markedet blevet så stort, at priserne også konstant blive presset til bunds.

Idéen med skandinavisk design, har altid været at det skal være overkommelige priser og det skal være til at overskue, for de fleste. En af de vigtigste grundlæggere af det skandinaviske design, den svenske filosof Ellen Kay, skrev en bog, hvor hun beskrev sin store inspiration. Bogens navn var “Skönhet För Alla”, hvilket kan oversættes til: “Skønhed for alle”, hvor hun skrev om sine kampe for at leve som kvinde i 1899’ernes Sverige. Hun ønskede at ændre samfundet og sagde ofte, at “Færre, men bedre ting og ting, der fungerer godt, er smukke”. Dette udsagn blev et af de mest betydningsfulde træk, som skandinavisk design i dag, besidder.

Rummelighed og balance

En af de største fordele ved den skandinaviske stil er dens evne til at gøre ethvert rum mere rummeligt. På grund af møblernes enkle design og neutralitet i farverne, bidrager de med en rummelighed, som skaber et balanceret rum rent lysmæssigt og samtidig skaber det en mere åben følelse i rummet. Hvert møbel har et specifikt formål, der omhyggeligt er indarbejdet i det enkelte møbels æstetik og design. Skandinaviske designere har formået at lave møbler, som virkelig giver liv til det enkelte rum, hvor man ikke får fornemmelsen af at møblerne fylder. Lige så meget som enkelhed spiller en stor rolle i designets identitet, gør den nordiske stil altid sit bedste for at bringe denne følelse af helhed med sig. For at opnå dette resultat, bruger håndværkerne enormt meget tid, energi og fokus på at sikre, at hvert enkelt møbel har en følelse af elegance og minimalisme.

Hvordan kan skandinaviske design ændre dit hjem?

At bruge skandinavisk design som din primære indretningsstil i hjemmet, er en super god idé og noget vi kun kan anbefale! Men hvordan ændrer denne stil helt præcist dit hjem?

Skandinavisk design transformerer dit hjem fuldstændigt ved at gøre det mere rummeligt og eksklusivt på samme tid. Hvert enkelt stykke, er flot i sig selv, men fungerer samtidig med andre møbler og er derfor med til at skabe en unik harmoni rent designmæssigt. Det er grunden til, at denne indretningsstil i sidste ende adskiller dit hjem fra andres, når det kommer til skønhed og klasse. “Less is more” kunne ikke være en mere korrekt beskrivelse af, hvilken indflydelse skandinavisk design har på ens hjem. Flere og flere familier ønsker at have funktionelle hjem, hvor det er vigtigere at have rummeligheden til at kunne bevæge sig lettere rundt i huset end at have store tunge møbler, der ser storslåede ud.

Så i bund og grund, vil skandinavisk design ændre dit hjem markant, gøre det mere enkelt og simpelt, som giver dig en større frihed til at bevæge dig rundt. Derudover, så vil du uden tvivl føle en helt ny atmosfære og klarhed i huset og i dig selv, som du aldrig har oplevet før.

40% RABAT
2499 kr
1899 kr
1199 kr