June 6, 2024 • Stil

Chancerne er, at du sandsynligvis sidder alt for meget på arbejdet. Forskellige faglige undersøgelser viser, at det endda kan være dårligt for dit helbred at sidde for meget i løbet af dagen. Der er flere måder at sikre, at du er produktiv og sund i løbet af din arbejdsuge, men en, der kan give dig en langsigtet forandring, er et hæve-sænkebord. På trods af utallige sundhedsmæssige fordele er det en fantastisk måde at udfylde rummet og forblive fokuseret hele dagen uden at føle sig træt. Denne artikel har til formål at dække de forskellige fordele ved ståborde for dig og dit arbejdsmiljø.

Forøgelse af produktiviteten

Der er så mange grunde til, at et hæve-sænkebord i dit arbejdsområde forbedrer dit fokus og produktivitetsniveauer eksponentielt. I lang tid var der forskellige spekulationer om, at det kunne reducere din produktivitet at stå, mens du arbjeder, da det ville gøre det mere vanskeligt at skrive. Forskning afkræftede hurtigt denne teori, som oprindeligt blev udført af Texas A&M University i 2014.

Til at begynde med testede forskerne produktiviteten og fokus hos kundeservicemedarbejdere i et callcenter ved at adskille dem i to grupper. Efter seks måneders konstante tests af to grupper af medarbejdere, så var der nogle interessante opdagelser. Den anden gruppe, hvor arbejderne justerede deres borde til at stå eller sidde hele dagen, var 46% mere produktiv sammenlignet med den første gruppe, som benyttede den typiske siddemulighed. Produktiviteten blev målt på vellykkede opkald udført pr. time.

Sundhedsmæssige fordele ved hæve-sænkebord

Ja, du hørte rigtigt. At have et hæve-sænkebord på dit arbejde kan øge dit helbred. Forskellige typer sundhedsforskning har vist, at når kroppen gennemgår faserne med at sidde og stå i løbet af dagen, har den meget færre tendenser til at føle sig træt, end når den kun sidder. En af hovedårsagerne til at dette er, at det resulterer i en bedre puls. Ligeledes stiger folks humør generelt, når de står og ændrer deres kropsstillinger.

Her er nogle af de vigtigste fordele, som et stående skrivebord giver dit helbred:

  • Sænker risikoen for overvægt – Vidste du, at bare ved at stå, kan du forbrænde næsten 1000 kalorier, når din arbejdsuge slutter? Du behøver selvfølgelig ikke stå hele dagen, men skifte mellem at sidde og stå i løbet af din arbejdstid. At stå om eftermiddagen i arbejdstiden forbrænder omkring 170 kalorier om dagen.
  • Sænkning af blodsukkerniveauet – Vidste du, at højere sukkerniveauer kan skade dit helbred, især efter frokost eller aftensmad? Mange forskellige sundhedsundersøgelser viser, at ved at stå i 180 minutter efter et måltid reducerer blodsukkeret med 43%. En af de mest interessante studier omfattede 23 kontorarbejdere, der stod og sad hvert 30. minut. Deres sukkerniveauer blev reduceret med 11,1% i gennemsnit. At sidde stille for meget efter spisning øger risikoen for type 2-diabetes, så det er altid vigtigt, at du forsøger at være så fysisk aktiv, som du kan i løbet af din arbejdsuge.
  • Reducering af risiko for hjertesygdomme – I 1953 blev idéen om at stå for bedre sundhed introduceret for første gang. Mange undersøgelser efterfølgende viste, at forlænget tid i løbet af dagen hvor man sidder stille, øger risikoen for hjertesygdomme eksponentielt. En af de mest berømte undersøgelser viste, at konduktører i busser, der står det meste af tiden, havde 50% mindre chance for at få en hjertesygdom end buschauffører. Vi er nødt til at ændre vores kropsholdning i løbet af dagen, da de negative virkninger af konstant at sidde nogle gange ikke kan reduceres, selv med en times intensiv træning.

Aldrig mere rygsmerter

En af de mere åbenlyse, men væsentlige fordele ved at få et hæve-sænkebord, er lettelsen for din rygsøjle. Uanset hvor behagelig stolen er, kan det give smerter at sidde for meget i én stilling, så det er vigtigt at have muligheden for at arbejde i en stående stilling fra tid til anden.

En berømt undersøgelse foretaget af CDC Organization (Centers for Disease Control and Prevention) viste, at brug af et hæve-sænkebord mindsker nakke- og øvre rygsmerter med næsten 50% efter et par uger. Udover den åbenlyse fald i smerte, så har et stående skrivebord langt flere fordele, da det også kan forbedre din kropsholdning på lang sigt. At stå mere i løbet af dagen vil træne din ryg til at vænne sig til følelsen af ​​at være lige i stedet for bøjet.

Bring den rigtige energi tilbage

At stå oftere i løbet af din arbejdsdag giver mindre stress og udmattelse, men det øger også humøret og motivationen, når det kombineres med den rigtige musik. Salgsvirksomheder insisterer ofte på at få deres agenter til at stå mere, når de taler, for at øge energien i deres stemmer. Disse metoder resulterer ofte i meget mere salg, men du kan anvende dem til enhver anden type virksomhed.

Fordele ved hæve-sænkeborde

Inspireret af hjertet af danske træsorter bringer dette stående skrivebord træets naturlige skønhed ind i ethvert interiør. Med stigningen i populariteten af ​​hæve-sænkeborde i Storbritannien, begyndte mange at tænke på, hvorfor der er så stor en efterspørgsel. I flere virksomheder har medarbejderne vist, at hæve-sænkeborde forbedrer teamets kemi og er gode til kommunikation. Medarbejdere bliver mere ivrige efter at nærme sig hinanden og diskutere forskellige idéer, når de står, mens de løser problemer. Udover det er en af ​​de vigtigste grunde til, at disse unikke borde skiller sig ud, deres evne til let at forvandle sig.

I stedet for at skifte plads og miste kostbar tid, kan du hurtigt justere den højde, du er tryg ved, alt efter om du sidder eller står. Vores håndværkere har også sørget for små detaljer som uønsket støj. For at kunne forhindre det, så har vores bord kun én motor. Udover det er opsætningen meget hurtig og nem, mens bordpladens tekstur har en smuk minimalistisk æstetik uden huller eller ujævnheder. Med så mange forskellige fordele er der ingen grund til, at du ikke skal anskaffe dit bord i dag. Hvis du overvejer at se på en bestemt model, så tøv ikke med at tjekke vores hjemmeside. Der er altid en chance for, at du kan finde noget interessant.