Stil

Som de fleste andre kontorarbejdende, sidder du sikkert også meget ned i løbet af dagen. Oftest sidder vi flere timer ad gangen, i samme position uden meget bevægelse. Forskellige sundhedsundersøgelser viser, at det kan være skadeligt for ens helbred, at sidde for meget ned i løbet af dagen. En god måde hvorpå du kan bibeholde en god stilling i løbet af dagen, hvor du sørger for at få et godt blodomløb, er at få et stående skrivebord. Ikke nok med at der er utallige sundhedsfordele ved sådan et skrivebord, så er det et fantastisk møbel på hjemmekontoret, som bidrager positivt til en fokuseret arbejdsdag. I denne artikel vil vi kigge nærmere på de forskellige fordele ved et stående skrivebord og hvordan det påvirker dit arbejdsmiljø.

Maksimer produktiviteten

Der er så mange årsager til, at det at have et stående skrivebord på dit hjemmekontor, forbedrer dit fokus og produktivitetsniveau markant. Engang var der mange antagelser om, at et stående skrivebord, kunne være med til at forhindre produktiviten, da man mente at et stående skrivebord var svært at bruge effektivt, når man f.eks. skal skrive på tastatur og lign. En undersøgelse lavet af forskere fra Texas A&M University afkræftede dog denne hypotese allerede i 2014.

I første omgang målte forskerne produktiviteten og fokusset på et kundeservice callcenter, ved at opdele kundeservicemedarbejderne i to grupper. Efter seks måneders konstant måling og testning af de to grupper medarbejdere, dukkede der pludseligt nogle interessante opdagelser frem. Gruppe nr. 2, hvor medarbejderne justerede deres borde til at stå op i løbet af dagen, var langt mere produktiv med hele 46% stigning i produktiviteten, sammenlignet med Gruppe nr. 1, som sad ned i løbet af dagen. Produktiviteten blev målt vha. tracking af succesfulde opkald pr. time.

Fordelene ved et stående skrivebord

Det at have et justerbart stående skrivebord på dit hjemmekontor, kan altså gøre dig langt mere sund og produktiv. Forskellige forskninger og undersøgelser indenfor sundhed, har vist at når kroppen gennemgår de forskellige positioner som at sidde ned og stå i løbet af dagen, har man altså langt færre tendenser til at føle sig træt, end når man kun sidder ned. En af årsagerne til, at dette viser sig at være sandt, er at man kan måle en bedre puls, der kommer som følge heraf. Ligeledes stiger folks humør generelt, når de står og skifter kropsholdning.

Her er nogle af de vigtigste fordele, som et stående skrivebord giver dig:

  • Mindsker risikoen for fedme – Vidste du, at du alene ved at stå kan forbrænde næsten 1000 kalorier, når din arbejdsuge er slut? Du behøver selvfølgelig ikke at stå hele dagen, men skiftet mellem at sidde og stå i hele din arbejdstid. Ved at stå i eftermiddagsarbejdstiden forbrænder man ca. 170 kalorier om dagen.
  • Sænkning af blodsukkeret – Vidste du, at et højere sukkerniveau kan skade dit helbred, især efter frokost og aftensmad? Mange forskellige sundhedsundersøgelser har vist, at det at stå 180 minutter efter et måltid reducere blodsukkeret med hele 43%. En af de mest interessante undersøgelser omfattede 23 kontoransatte, der stod og sad hvert 30. minut. Deres sukkerniveauer blev i gennemsnit reduceret med 11,1%. Perioder med meget stillesiddende positioner efter måltidet øger risikoen for type 2-diabetes, så det er altid vigtigt, at du forsøger at være så fysisk aktiv som muligt i løbet af din arbejdsuge.
  • Reducerer risikoen for hjertesygdomme – I 1953 blev tanken om at stå for at opnå et bedre helbred bragt på banen for første gang. Mange undersøgelser efter det viste, at længerevarende stillesiddende positioner i løbet af dagen øger risikoen for hjertesygdomme eksponentielt. En af de mest berømte undersøgelser viste, at konduktører i busser, der står det meste af tiden, havde 50% mindre risiko for at få hjertesygdomme end buschaufførerne. Vi er nødt til at blive mere bevidste og ændre vores kropsholdning i løbet af dagen, da de negative virkninger af konstant siddende arbejde nogle gange ikke kan reduceres, selv med intensiv træning. Det at gøre det igennem arbejdsdagen, er nøglen til et sundere liv.

Sig farvel til rygsmerter

En af de mere indlysende, men væsentlige fordele ved at få et justerbart stående skrivebord er en bedre komfort for din rygsøjle. Uanset hvor komfortabel stolen er, kan det give smerter at sidde for meget i én konstant stilling, så det er altså vigtigt at have mulighed for at arbejde stående, fra tid til anden.

En berømt undersøgelse fra CDC-organisationen (Centers for Disease Control and Prevention) viste, at brugen af et stående skrivebord mindsker nakke- og øvre rygsmerter med næsten 50% efter et par uger. På trods af det tilsyneladende fald i smerterne, stopper fordelene ikke her. Ved brug af et stående skrivebord kan du forbedre din kropsholdning på længere sigt, samt blodomløb og puls. Hvis du står mere i løbet af dagen, træner du din ryg til at vænne sig til følelsen af at have en vertikal kropsposition, i stedet for at være foroverbøjet, hvilket bl.a. kan føre til at man bliver krumrygget hurtigere.

Få dit naturlige energiniveau tilbage

At stå oftere i løbet af din arbejdsdag resulterer i mindre stress og udmattelse, men det øger også humøret og motivationen, når det kombineres med den rigtige musik. Salgsvirksomheder insisterer ofte på at få deres agenter til at stå mere op, når de taler, for at øge energien i deres kommunikation med kunder. Disse metoder resulterer ofte i meget mere salg, højere produktivitet og mere kreativitet.

Fordelene ved et justerbart skrivebord

Dette stående skrivebord, er inspireret af dansk træ og bringer træets naturlige skønhed ind i indretningen på en naturlig måde. Med den stigende popularitet af bordskriveborde i Storbritannien er mange begyndt at tænke over, hvorfor der er så stor efterspørgsel. I flere virksomheder har medarbejderne bevist, at stående skriveborde forbedrer kemien i teamet og er med til at forbedre kommunikationen ligeså. Når de står, bliver medarbejderne mere ivrige efter at nærme sig hinanden og diskutere forskellige idéer, mens de løser problemerne sammen. Udover det, er en af de vigtigste grunde til, at disse unikke borde skiller sig ud, at de nemt kan forvandles.

I stedet for at skifte plads og miste kostbar tid kan du bare hurtigt og nemt justere til den ønskede højde som du er komfortabel med, afhængigt af om du sidder eller står. Vores designere har også taget hånd om de mindre detaljer som bl.a. uønsket støj. For at forhindre det, har vores bord kun én motor. Udover det er opsætningen bare simpel, hurtig og nem, mens bordpladens tekstur har en smuk minimalistisk æstetik uden huller eller ujævnheder. Med så mange forskellige fordele, er der ingen grund til, at du ikke skulle anskaffe dig dit stående skrivebord til hjemmekontoret, allerede i dag. Hvis du overvejer at kigge på en specifik model, så tøv ikke med at tjekke vores katalog ud. Det kunne jo være, at du fandt det perfekte skrivebord, som passer perfekt ind i din unikke indretning.

40% RABAT
2499 kr
1899 kr
1199 kr