28. marts 2024 • Stil

Har du nogensinde været hjemme hos en ven eller et familiemedlem og tænkt: “Wow! Deres boligindretning er bare så fantastisk!.” Det har vi ihvertfald. Derfor fik vi idéen om at afsløre de hemmeligheder, som vil få folk til at spørge dig, hvem din indretningsarkitekt var, og hvordan de kan forvandle deres hjem på samme måde, som du har gjort! Vi har samlet de absolut bedste tips fra professionelle, til at hjælpe dig med at indrette dit hjem bedre end enhver almindelig person, der forsøger at gøre noget anderledes med deres indretning. Der findes mange forskellige indretningsstile, men i denne artikel, fokuserer vi på at holde det simpelt men unikt.

Møbler der virkelig gør en forskel

Der er stor forskel på gennemsnitlige og over-gennemsnittelige, altså ekstraordinære rum. Ofte er det de små detaljer, der virkelig får en bestemt designstil til at skille sig ud fra resten. Boligindretning handler om stil, så hvordan strukturerer vi vores rum til at udstråle den fedeste stil? Først og fremmest skal du studere dit eget rum som du har planer om at indrette, for at se hvad du selv føler der kan gøres bedre og hvordan du skal organisere dit rum. Sørg for at tænk godt over, hvordan dit rum er struktureret, især dine døre, vinduer og eventuelle ventilationsåbninger. Dine vinduer er enormt vigtige, når det kommer til indretning, da det jo er her lyset kommer fra og dermed herfra at resten af rummet bliver lyst op.

Vær opmærksom på dine radiatorer og lign. Prøv at placer dine sofaer, stole og taburetter lidt fra radiatorer og lign. Et af de vigtigste punkter, der kan hjælpe dig med at afgøre, om du har brug for gardiner og hvor du skal placere dine siddepladser, kan være dit fjernsyn. Afhængigt af placeringen af dine vinduer kan du se, om lyset skaber en irriterende blænding på tv’et, så du kan justere dets placering på baggrund heraf og beslutte, om du skal sætte gardiner op eller ej.

 • Skab mere plads – Ud over at sørge for, at din æstetik ser fantastisk ud, er det også vigtigt at sørge for, at dit rum er rummeligt og at du nemt kan bevæge dig rundt i det. Det kan være så træls altid at skulle gå rundt om sengen, bordet eller sofaens, fordi du har for mange ting, eller tingene i rummet er dårligt organiseret. Især hvis du har børn der render rundt, er det pludseligt endnu mere vigtigt for dig, at frigøre så meget plads som muligt, så det hele bliver mere overskueligt og rart at være i.
 • Tilføj dekorative møbler og dimser – Dette kan måske virke ret åbenlyst, men du vil blive overrasket over, hvor meget folk glemmer at tilføje dekorative ting i rummet. Kig efter nogle lækre dekorative dimser eller mindre møbler, som du føler ermed tilat udtrykke din personlige stil. Nogle essentielle ting, som du altid kan bruge, er dog flotte planter, figurer, interessant kunst, lysestager osv. Dit spisebord, stuebord, seng og dine vinduer er alle gode steder at placere nogle af dine favorit dekorative ting; Dog kan du altid være kreativ og placere dem forskellige steder rundt omkring i huset. Husk det hele er op til dig og det handler om at du skal eksperimentere og se hvad der passer bedst ind i dit hjem.

Sådan får du mest muligt ud af dine farver

Vi anbefaler kraftigt og tror selv meget på en gennemprøvet metode, der hjælper dig med at strukturere dit farvedesign. Denne gennemprøvede metode siger, at ca. 60% bør fyldes med en generel farve, 30% er til den anden farve, og de resterende 10% bør du lade være til en mildere farve som komplimenterer de 60 og 30%. Denne metode betyder ikke, at du ikke kan kombinere mere end tre farver; men sørg for, at alle ekstra farver er en lille tilføjelse til hovedfarverne. Når du vælger dine farver, anbefaler vi, at du vælger de farver, der gør din indretning mere rummelig. Normalt er disse farver lysere, som f.eks. lysegrøn, hvid og babyblå. For at skabe en god balance skal du kombinere de lysere farver med nogle mere kantede farver som sort, mørkebrun eller rød.

 • Væggene spiller en vigtig rolle – Væggenes farver bør ikke være for aggressive og i de fleste tilfælde, er lyse nuancer bedst at bruge, som den dominerende farve i det enkelte værelse. Hvis du tilføjer noget spændende vægkunst, kan du desuden give dit interiør et løft og fange dine venners og families opmærksomhed. Hvis du tilføjer yderligere lag af maling med den specifikke farve, på dine vægge kan det være et godt træk rent designmæssigt og kan virkelig give dig et fantastisk og æstetisk slutresultat, hvis det gøres korrekt. Dit hjem vil før du ved af det, skille sig så meget ud rent æstetisk, at de gæster der ser dit værelse efter, uden tvivl vil få en wow-oplevelse! De fleste mennesker prøver bare at bibeholde deres standardiserede indretning og det er faktisk langt de færreste, der tør at tage springet og prøve noget nyt, når det gælder farverne på deres vægge. Men du vil uden tvivl blive glædeligt overrasket, ikke bare over hvad du selv synes, men også over alle de komplimenter du vil få, hvis du tager springet og prøver noget nyt.
 • Farver du bør undgå – Der er nogle farver, som du bør undgå i dit hjem. Lad os tage et nærmere kig på hvilke specifikke farver, som du bør genoverveje, før du maler dine vægge med dem og investerer tusindevis af kroner, i ubrugelig maling. Til at begynde med, er det ikke en smart idé, at bruge rød maling i dit soveværelse. Denne farve er ansvarlig for intense følelsesmæssige og fysiske reaktioner hos mange mennesker. Rød er ofte associeret med nøgleord som alarm, fare, adrenalin, negativitet og vrede. Dette er altså ikke det perfekte match til et rum, hvor man vil slappe af og sove godt om natten. Hvid er en farve, som har etableret sig som en god badeværelsesfarve, men faktisk er denne farve ifølge fagfolk som Ashley Baskin, ikke et super godt valg. Pletterne, som der jo kommer på et badeværelse, er langt mere synlige på en hvid farve, så dit badeværelse kan nemt blive grimt og ulækkert at kigge på, hvilket ingen jo ønsker. Fagfolk som Sam Whittaker, ekspert i boligindretning og redaktør på The Golden, siger, at brun maling er et stort nej, når det kommer til boligens ydre udseende. Han understreger, at udover at gøre dit hjem kedeligt, kan det gøre det sværere for dig, hvis du overvejer at sælge din ejendom i fremtiden.
 • Hemmelige tips til den gode indretning af stuen – Her er nogle af de bedste tips til at få din stue til at skille sig ud. Din stue skal først og fremmest være behagelig at tilbringe tid i, derudover er det en god idé, at indrette den med nogle unikke møbler, som får den til at skille sig ud. Lamper, lamper og atter lamper. Ja, de kan virkelig være med til at tage stuen til et nyt niveau. En fantastisk flot lysekrone eller en storslået loftslampe, kan virkelig være med til at adskille din boligs indretning fra den typiske, lidt kedelige og traditionelle bolig.
 • Udtryk din passion – Uanset om det er en stor bogreol eller nogle figurer, er det altid en god idé, at indrette dit rum med ting som du brænder for eller som du associerer med din personlighed. Hvis du elsker planter, kan du være kreativ her. Eksperimenter med forskellige typer af planter og blomster, de skal ikke være ægte, de kan også være falske. Men naturlige, levende planter, kan nu noget helt specielt. Indret dit hjem på en måde, der henleder opmærksomheden på det, du elsker mest. Nogle mennesker har skateboards og surfbræt på deres vægge, mens andre kan lide at sætte noget interessant legetøj op, valget er dit.
 • Vægkunst er ren magi – Gør dit hjem unikt. Når det kommer til din stue, er det altid en god idé, at hænge nogle billeder eller malerier op. Udtryk din autencitet gennem kunst og din stue bliver pludseligt ti gange mere attraktiv og spændende at kigge på, samt at opholde sig i.
 • Hvordan udtrykker man sig selv gennem indretning? – Særlige genstande som du har en forbindelse til, eller associerer med noget spceielt, er nøglen til at udtrykke dig selv gennem indretning. Det er en god idé at placere disse specielle ting, forholdsvist centralt i rummet, så det er noget der bliver et hovedelement i rummet. Hvis du er på udkig efter et møbel, kan en god lænestol være det du har brug for, for at få rummet til at skille sig ud og skinne. Denne form for komfort er visuelt behagelig og skiller sig ud ved ikke bare at være visuelt god, men også komfortabel at sidde i.

Skab et unikt soveværelse

Vi er mange der altid har haft drømmen om et soveværelse, som bare har det perfekte look, der skriger af komfort, æstetik og intimitet. Så hvordan skaber man sådan et soveværelse? Her er nogle professionelle tips, til at hjælpe dig med at gøre dit soveværelse til et sandt paradis, der skiller sig ud fra det traditionelle og lidt kedelige soveværelse.

 • Gør det rummeligt – I soveværelset er det rart at have et rummeligt værelse med en simpel indretning. Det første skridt, som ovenikøbet er super simpelt men effektivt, er at fjerne alle unødvendige møbler. Ideelt set har du kun brug for et natbord, en flot seng og måske et garderobeskab eller en loungestol. Som tidligere nævnt, prøv at hold dig til lysere farver og undgå røde og mørke farve generelt.
 • Få styr på rodet – Ryd op i soveværelset og sørg for at der ikke er mere end hvad du har brug for. Findes der noget mere stressende, end et overfyldt soveværelse? Hvis du skaber ét fokuspunkt i indretningen, vil det bidrage til den ro og afslapning, som dit soveværelse har brug for. Normalt kan dette fokuspunkt være en loftslampe eller en lænestol, men det kan også være noget helt tredje. Tillad dig selv at slip kreativiteten løs og bare eksperimenter løs!
 • Juster belysningen – Det er meget vigtigt at justere belysningen, når det kommer til soveværelser. Det er en god idé, at placere sengen godt ift. Lysindfaldet fra vinduet eller vinduerne, så du får masser af naturlig glød i værelset. Men husk også at tag din egen døgnrytme i betragtning, har du måske brug for at solen vender således, at du ikke bliver vågnet af solstråler tidligt om morgenen om sommeren osv.

Få styr på stilen i spisestuen

Endelig er vi kommet til spisestuen. Nemlig det rm, hvor vi tilbringer allermest tid med vores familie. Findes der noget federe, end at have en super lækker spisestue, som folk bare elsker at opholde sig i, atmosfæren er god og den signalerer klasse og tryghed?

 • Få din spisestue til at skille sig ud – At få styr på stilen i spisestuen, er faktisk ret ligetil. Det er et rum hvor vi i forvejen skaber så meget hygge, at en simpel indretning er nok, til at sætte prikken over i’et i rummets følelse. Når det kommer til skandinaviske møbler, er det enkelhed, der får dem til at skille sig ud fra andre stilarter. Det samme gælder for dit spisebord. Prøv at gøre det simpelt, men unikt. Indret eventuelt med en klassiker, som du ikke kan gå galt i byen med, som f.eks. vores wishbone-stol i træ og et lækkert bord. Prøv ikke at lave for mange dekorationer og sæt et par stykker tilbehør som nogle flotte grønne planter eller figurer rundt omkring, eventuelt i hjørnerne af rummet. En god lampe er også yderst vigtig, når det kommer til stemningen i din spisestue. Ikke bare selve lampen, men også hvilken pære du bruger. Skal det være knivskarpt eller en mere glødende farve?
 • Gør dit spisebord solidt – For at sikre at dit spisebord og dine stole holder deres position og ikke skrider væk, eller rykker sig hver gang det bliver brugt, bør du overveje at indrette dette rum med et godt tæppe under spisebordet og stolene. Ud over at holde dine møbler stabile, vil du også tilføje lidt ekstra æstetik på gulvet, hvilket er med til at gøre din spisestue endnu mere unik.
 • God belysning er vigtig – Som i alle andre rum er belysning en meget vigtig faktor i spisestuen. Hvis du sørger for, at midten af rummet er lyst op, vil du uden tvivl få skabt en god atmosfære og en flot indretning, i spisestuen.

Hvor kan jeg finde yderligere inspiration?

Når det kommer til inspiration, er der ikke noget bedre sted at finde det, end sociale medier. Uanset om det er Pinterest, Instagram eller Tumblr, har det aldrig været nemmere at finde spændende idéer. Vi opfordrer dig til at besøge vores sociale medier, for at få et inspirationsboost, der vil hjælpe dig med at få god idéer, til din allerede smukke indretning.

40% RABAT
2499 kr
1899 kr
1199 kr